L.O.S. Integrale massage

BeuningenWat is Integrale Massage?

Integrale massage is een helings- en bewustwordingsweg om mensen via aanraking te begeleiden naar het herstellen van de balans in het lichaam en het begeleiden van mensen om inzicht te krijgen in de dieperliggende oorzaken.

De wereld om ons heen vraagt elke dag erg veel van ons. Zowel geestelijk als lichamelijk worden we vaak belast met positieve en negatieve invloeden.
Doordat er vaak geen tijd is, of te weinig tijd genomen wordt om al deze invloeden te verwerken, worden ze opgeslagen in het lijf.
Daardoor kunnen allerlei klachten ontstaan, zoals vermoeidheid, hoofdpijn,rugklachten, slapeloosheid en nog veel meer gezondheidsklachten.
Integrale massage is er op gericht om rechtstreeks door te dringen tot in de diepe kern van wie je bent, zodat er een diepe heling van binnenuit kan ontstaan.

Het zelfhelende vermogen van het lichaam wordt geactiveerd.
De cliënt wordt uitgenodigd om via massage weer in contact te komen met zijn of haar lichaam. En zo de emoties die onbewust zijn opgeslagen in de verschillende lagen van het lijf los te laten.
Daarbij heeft de massage ook de eigenschap om het lichaam op energetisch niveau te herstellen.       
  

Welke soorten massagetechnieken worden er gegeven?


Klassieke massage

Een combinatie van verschillende technieken om spieren en weefsels tot ontspanning te laten komen.


Dynamische  massage

Een massagevorm die ruimte geeft aan de spieren, weefsels en gewrichten waardoor deze weer vitaal en krachtig worden.

 

Orgaanmassage

Is een therapeutische massage die blokkades en spanningen in het lichaam vrijmaakt, waardoor de energie weer kan stromen.
Er zijn 12 orgaansystemen die per dag elk
2 uur een verhoogde activiteit vertonen.
Op het moment dat dit orgaansysteem actief is, vindt in het tegenoverliggende systeem juist een verminderde activiteit plaats.


Bekkenmassage

Het bekken is één van de belangrijkste delen van het menselijk lichaam. Als het gaat om een juiste lichaamshouding en de beweging van je lichaam, dan speelt het bekken daar een belangrijke rol in.  Problemen aan het bekken zorgen dan ook meestal voor problemen bij het bewegen van je gehele of gedeeltelijke lichaam. 


Triggerpointmassage

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spier die voor veel lichamelijke pijnklachten kunnen zorgen. Ze kunnen ontstaan door stress, verkeerde houding, slechte voeding, overbelasting en lichamelijk letsel. 

Door het behandelen van de betreffende triggerpoint, verminderen de klachten of kunnen zelfs in zijn geheel verdwijnen. 

 

Bindweefselmassage   

Een diepere massagevorm waarmee spanningen en blokkades in het lichaam ruimte wordt gegeven om los te laten.


Energetische massage

Richt zich op het loslaten van emotionele blokkades en stimuleert de doorstroming van het lichaam als geheel.